søndag 23. oktober 2011

Rådyr på Svartskog

Vinteren er en tøff tid for rådyrene. Kanskje på tide å planlegge å foringen nå?
Har noen års erfaring med dette. Dyrene trekker ofte ned til bebyggelse og det gir mulighet for å få bilder ut av ”stuevinduet”, hvis huset ditt ligger nær skogen og at dyrene ikke må krysse trafikkerte veier.
Foring gjennom hele vinteren kan gi mange flotte opplevelser og senker dødligheten til dyrene. Dyrene kom ofte i opptråkkete stier  inn til foringsautomaten.
Så jeg begynte å tenke bakgrunner og tråkket opp egne stier jeg foret i. Slik ble trengselen rundt foringsautomaten ikke så stor og at jeg fikk dyrene dit jeg ønsket.

En fin bukk i tåke....
 etterhvert ble det morro å dokumentere ulike bukker...
 og valgte et lavt standpunkt og tenkte lys og bakgrunner...
 da de ofte kom når sola var i ferd med å gå ned for dagen ...
 så da ble det fint kveldslys med reflekser...
 eller i solnedgang .....
 eller som her hvor sola har gått ned...

ble også mye bilder av rådyr i blåtimen. Ønsker du mer info om foring av rådyr kan denne linken gi deg mange opplysninger: http://www.njff.no/portal/pls/portal/docs/1/24867011.PDF
Lykke til og husk at rådyrene trenger ro og at man må være veldig forsiktig slik at de ikke skremmes unødig.

10 kommentarer:

 1. Ingen over, ingen ved siden, du er bare suveren, og at bildene i tillegg er fotografert i nærmiljøet hvor du bor gjør det ennå mer imponerende.

  SvarSlett
 2. Takk for info. Jeg burde nok ha gjort noe slikt. Har dyrene i hagen hele vinteren og de spiser opp alt.
  Fine bilder som vanlig.

  Kåre

  SvarSlett
 3. Utrolig flotte bilder av rådyr, og det første var helt rått!

  SvarSlett
 4. Rådyr er vakre. Du er ekspert i og forevige disse dyrene.Det første bildet er en ener hos meg.

  SvarSlett
 5. Variert og vakker bildeserie av rådyr som har alt fra tradisjonelle pene bilder via kitsj til det mer kunstneriske. Det første og det siste blir mine favoritter her, blåtonene i det siste bilde gjorde det til et skikkelig blinkskudd.

  SvarSlett
 6. Rådyene er så flotte! Du har jo utrolig mange flotte bilder av de også. Det første ble veldig spesielt og annerledes enn de andre. Nydelige linjer og du spilte på lag med lyset. Nydelig!!!

  SvarSlett
 7. Knallbra Torbjørn, dette er du helt rå på. Utrolig bra serie på rådyr. Gøy å se at du er aktiv på bloggen :-) Ser frem til flere bilder fra deg...

  SvarSlett
 8. Lekker serie! Men som den stemningsglade romantiker jeg er, er det nok det første som treffer aller mest. -For et bilde!! Men blir også glad av de andre. Fint dyr!

  SvarSlett
 9. Jøss for et materiale du har !

  SvarSlett