fredag 16. desember 2011

Foring på Svartskog
For ca 4 uker siden begynte jeg å legge ut et rådyr som åte med håp om at gaupa skal gå på kadaveret. Rådyret får jeg fra viltnemda i kommunen og er ihjelkjørt i trafikken. Stedet er det samme som jeg fikk gaupa i fjor, 80 meter utenfor stuevinduet mitt. Så jeg følger med på åtet ved å kikke ut av vinduet. Gaupa har ikke vist seg, men hønsehauk, mår og rev bøsøker åtet regelmessig. Hønsehauken er der nesten hver dag i flere timer om gangen, måren har jeg sett ved 2 anledninger på dagtid, men er der hver natt. Reven kun sporadisk. Jeg overvåker med et viltkamera, ikke rare bildekvaliteten, men det duger fint til det det er laget for - overvåking. Fått tre mårer på samme bilde to forskjellige netter. En dag styrte jeg 3 videokameraer i full hd kvalitet fra stuevinduet som var satt opp i en halvsirkel rundt rådyret på ca 1 meters hold. Når jeg får klippet til dette tror jeg det blir spennende. Flyttet litt rundt på rådyret for å få ulike miljøer. Satser på å jobbe litt med hauken framover og håper på å få måren til å komme regelmessig på dagtid. Jobber med den saken. Legger ut noen små videosnutter, kun som en test da det er første gang jeg prøver på dette.                Hauken har Baard, Guttorm, Even og jeg fått masse bilder av. Fikk besøk av Laila Fedhjem og hun var uheldig. Satt der en av de få dagene hauken ikke var der den siste måneden. Sånn er det med ville fugler og dyr. Man kan aldri garantere ....  Har forresten laget meg en skikkelig fotobu med 6 fotoglugger, vinterisolert med innlagt strøm 10 meter unna steinrøysa :) Så nå venter jeg bare på gaupa ......

8 kommentarer:

 1. Hej!
  Vilket bildmaterial och så otroligt spännande att följa utvecklingen.
  Ha en fin lördag!
  /Ingemar

  SvarSlett
 2. Dette ser artig ut!!!
  Skal bli artig å følge med på det som skjer etter hvert.

  Kåre

  SvarSlett
 3. Jeg er helt sikker på at dere får en gaupe. Det blir spennende å følge med videre. De haukene er så vaktsomme og grasiøse synes jeg. Tenk å sitte i et slikt matfat da!!!
  Lykke til videre.

  SvarSlett
 4. Mye spennende ved Svartskogen.
  Vi snakket jo om hønsehauk og rovfugler, men ser du hatt fått mår, rev. Det gjenstår bare gaupa.

  Lykke til med prosjektet.

  duy

  SvarSlett
 5. Det er litt av et fugle- og dyreliv på Svartskog .
  Blir spennende å se hva du får av bilder fremover på matinga di.

  SvarSlett
 6. Spennende prosjekt, lykke til videre. Jeg stikker nok innom bloggen igjen :)

  Mvh
  Per E.

  SvarSlett
 7. Blir spennende og følge med når gaupa dukker opp igjen,for det gjør den nok før eller siden.
  Skjønt jeg hadde ikke klagd over tilgang på mår heller:)

  ketil

  SvarSlett
 8. Spennende å se hva du får på foringa utover vinteren .Morro å se at hønsehauken har tatt sin plass på arenan igjen. Veldig spennende prosjekt du har. Tenk å ha mår, hønsehauk og mulig gaupe på samme åte.

  SvarSlett