søndag 21. august 2011

Finnmark juli

Vil vise noen bilder jeg tok på en ukes tur til Finnmark nå i sommer.

Målet for turen var å kunne filme gaupe mitt på natta, i godt lys. Og det klarte jeg ved en anledning. Det ble mange timer i kamuflasjetelt, postert ved et reinskadaver tatt av gaupa ”Ella”. Gaupa var radiomerket og fikk hjelp av gaupeforskere som viste meg hvor kadaveret lå. Så da var det bare å slå opp kamuflasjeteltet å vente. Venter man lenge nok hender det at Det gir resultater (men det ble også bom på turen). Satt vel ca 25-30 meter unna kadaveret og fikk ca 20 minutters filmopptak. Ville også gjerne ha bilde av gaupa så jeg tok ett bilde(dette her) som medførte at hun ble skremt og gikk. Men hun snudde og kom tilbake. Hun var veldig var for lyd (kameraklikk)og skeptisk til kamuflasjeteltet selv om det bare så ut som en stor stein inne i bjørkeskogen. Det er kanskje ikke det beste gaupebildet mitt (tatt bilde av 8 forskjellige ville gauper) men definitivt den peneste.

Kjørte litt rundt og lette etter fotomotiver og fant denne fjellvåken ved en ren tilfeldighet. Fikk en telefon, svingte av på en rasteplass og stoppet bilen. Når jeg gikk ut kom den flygende over hue mitt. Den hadde sikkert reir like ved. Så jeg pratet i telefonen og fotograferte samtidig. Vi gutta klarer mange ting på en gang :) vedlegger også noen andre bilder jeg fikk tatt på turen.5 kommentarer:

 1. Hei Torbjørn ! Hyggelig at du kommer med bildene dine her på bloggen. Det må ha vært en flott tur du var på nordover :-)
  mvh Brit

  SvarSlett
 2. Bra "fangst" på turen må jeg si. Bildet av de fire endene er helt rått. Herlig komposisjon og fine refleksjoner. Jeg drømmer fortsatt om å få se en gaupe "live" - hjelper ikke å se bildene dine... :-)

  SvarSlett
 3. Så utrolig flotte bilder, Torbjørn. Du er dyktig!

  SvarSlett
 4. Heisann, og gratulerer med blogg! Herlige bilder fra turen, og det headerbildet av gaupa er bare helt nydelig. Blir spennende å følge med videre her :)

  Ha en fin uke :)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med flott blogg,Torbjørn. Fantastisk og ta så mange bra bilder av forskjellige dyr og fugler på ei uke.Bra landskapsbilder har du også fanget. Blir både givende og spennende og følge bloggen videre.

  SvarSlett